Top.Mail.Ru
Резултатите от търсенето ви

Как се повишава цена на имот?

Всеки собственик на имота желае да получи максималната продажна цена. За да се случи това обаче, първо трябва да се определи реалната пазарна цена, като се вземат предвид редица фактори, сред които предлагането в квартала, близоста до градски транспорт, учебни заведения, медицински заведения, цялостното състояние на сградата, годината на строеж, вида строителство, етажа, изложението, големината и състояние на жилището. Естествено за максимално най-точна оценка на стойността на имота е добре да се ползват услугите на агенции за недвижими имоти или професионални оценители. Второто нещо, след като пазарна цена на имота бъде коректно определена, е собственик да придаде стойност с различни подобрения, които да позволят обосновано вдигане на цената. Ето и няколко идеи, как това да стане.

 1. Подобряване на кухнята и банята
  Това са помещенията, които изискват най-голяма инвестиция на новодомците. Ето защо ако успеете да освежите тези части на имота, така че да ги направите достатъчно атрактивни и модерни, то може да повишите цената занчително.
 2. Поправка на дребни неща
  Често те могат да създават неприятно усещане в купувачите и дори да ги отблъснат – лющеща се боя; скърцане или залепване на врати и прозорци; ключалки на вратите, които не работят; мухъл; капещи кранове; разхлабени плочки; миризми; скърцащи подове и стълби; пукнатини и петна по тавана и стените; повдигаща се настилка.
 3. Изхвърляне на старите мебели
  Ако мебелите са на повече от 15 години или са амортизирани, то по-добре имота да се продава необзаведен и да се освежи като се пребоядисат стените. Купувачите в повечето случай предпочитат те да си обзаведат жилището, така че това ще ги улесни.
 4. Почистване и подредба на дома, включително прозорците
  Може би най-важното нещо е купувачите да влязат в чист, приветлив и подреден дом, които се радва на много светлина. Това влияе подсъзнателно на възприятието на хората и много лесно ги кара да се почувстват като у дома си.

Вярваме, че ако приложите 50% от идеите, то може спокойно да поискате по-висока цена за вашето жилище при равни други условия. Ако не ви се вярва, то свържете се с нас, за да ви го докажем.

Оставете коментар

You cannot copy content of this page

Сравнете имоти